Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил

...
Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил
Коментари Харесай

Кмет от ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат

Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ поради резултата на парламентарните избори. Това твърди самият той в тъжба до Окръжната прокуратура в Добрич. Според него причина за физическата кавга е познанството му с координатора на Движение за права и свободи в Каварна и гласовете за придвижването, написа уеб сайтът " "

В жалбата си Станев твърди, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун, което е покрай Каварна. Двама души му споделили, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от ръководителя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от Илиян Събев. Според Станев точно той почнал да обижда, псува и да изсипва боклуци върху главата му.

„ Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматизиран нож от джоба си и стартира да ми реже екипа ”, написа в жалбата си кметът на с. Белгун, като допълва, че останалите са следили, а ръководителят на Общински съвет Стоянов е снимал с телефона си. „ През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше наслаждение ”, твърди Станев. Той не се съпротивлявал, защото в града се говорело, че Илиян Събев има минало, обвързвано с някогашни групировки.

Станев изясни, че на изборите за локална власт през есента на 2019 година е бил подсилен и повдигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС. Твърди, че мотив за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че Движение за права и свободи получило 11 гласа в селото. „ Аз по какъв начин мога да управлявам хората кой за кого да гласоподава? Не съм вътре в урната ”, разяснява кметът.

" Сега " не съумя да се свърже с регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич за повече информация по случая. Медията потърси за коментар и Йордан Стоянов, който изрично отхвърли да е участвал на такава преживелица. Според него това е провокация, тъй като до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. По негови думи против пребития кмет се води следствие за изнудване. Стоянов не отхвърли, че се познава с предприемача Илиян Събев, който " работи в туристическия отрасъл "  и отхвърли опцията същият да е взел участие в побоя. 

Първи за случая заяви някогашният кмет на Каварна Цонко Цонев в каварненска фейсбук група. Но в обсъжданията там като мотив за побоя не се показват гласовете за Движение за права и свободи, а незадоволителните гласове за ГЕРБ в Белгун.

На миналите избори в с. Белгун за ГЕРБ-СДС са дали своят вот 46 души, а за Движение за права и свободи - 11. Кметицата на Каварна Балтаджиева е от Вътрешна македонска революционна организация, ръководителят на Общински съвет Йордан Стоянов е от ГЕРБ-СДС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР